Categorieën
De Politiek NLontwikkeld Home sociale economie Werkend NL

Het gaat goed met de Nederlandse Economie?

 

 

Milou van Rijn, Kantelaar, verbinder, anders denker beschreef de Nederlandse economie vanuit haar ZZP ervaring. Via de CommTop site waar eerlijk, ethische communicatie het uitgangspunt is

 

Het gaat goed met de Nederlandse Economie?

Vanaf november 2016 heb ik geen vast inkomen meer. Mijn startersperiode van zes maanden met behoud van uitkering is voorbij. Ook mijn partner is ZP-er en de tijd tussen twee klussen is lang. Gezien de huidige tarieven, is geen sprake van een buffer. Code rood of toch niet? Kies ik voor eigen regie of heb ik behoefte aan zekerheid en stop ik mijn onderneming?

ECONOMISCHE OF VERTROUWENSCRISIS

Het gaat beter met de economie. Toch daalt het aantal banen in de financiële sector structureel. Ook hebben mensen die bij een bank hebben gewerkt een kleinere kans om weer een vaste baan te vinden.

Categorieën
De Politiek NLontwikkeld Home sociale economie Werkend NL

Het verschil tussen werknemers en zzp’ers moet verdwijnen

 

 

Kees Kraaijeveld, over het doorschoten ZZP-fenomeen. Een leuk liberaal subsidieproject ten koste van de NL Burger en economie. Komt van de VN site van 23-11-2016

 

De helft van de zzp’ers draait nog geen 20.000 euro omzet per jaar. Bruto. Tijd om dat probleem op te lossen.

Bedrijven kunnen de komende tijd weer vrijelijk gebruik maken van zzp’ers. De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), waarmee Wiebes dit jaar de schijnzelfstandige aan banden wilde leggen, gaat de ijskast in, zo liet de staatssecretaris van Financiën vrijdag weten. De lobby van bedrijven en zzp’ers was te sterk, het wetje (drie ondoordachte A4’tjes) te onnozel.

Goed dat de DBA dood is, maar het zzp-probleem is er niet mee opgelost.

Categorieën
De Politiek NLontwikkeld Home sociale economie Werkend NL

Flexwerk is slecht voor NL en onze kinderen

 

 

Flexwerk is slecht voor NL en onze kinderen, je ziet het overal om je heen en het is heel duidelijk. Flexwerk zoals iedereen weet is tijdelijk werk op de gewenste tijd, plaats en locatie. In de basis is er helemaal niets mis met deze uitgangspunten, het gaat om de uitvoering.

Flexwerk heeft een lange traditie omdat er sectoren zijn waar niet altijd even veel werk is. De strandtent heeft op een mooie zomerse augustusdag veel handjes nodig, op een mistige novemberdag is hier niemand.

Categorieën
Duurzaam NLontwikkeld Home sociale economie Werkend NL

Hoe Duurzaam is de Nederlandse arbeidsmarkt

 

 

Duurzaam is een groot thema geworden in Nederland. De meeste mensen begrijpen wel dat de Take, Make,Waste consumptie economie van de laatste decennia niet meer vol te houden is. Bewust omgaan met energie en het milieu is tegenwoordig heel normaal. Kopen gebruiken en weggooien is in de circulaire economie steeds meer achterhaald.

Eerst maar even de definitie van duurzaam: Ontwikkeling die voorziet in de behoefte van de huidige generatie zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden van de toekomstige generaties om in behoefte te voorzien. (Brundtland 1987)

Zijn de komende generaties ons dankbaar voor de arbeidsmarkt ontwikkeling die wij in gang hebben gezet. Is de arbeidsmarkt circulair en duurzaam, hoe gaan wij daar mee om.

Als we naar nu 2016 kijken dan zijn er één miljoen collega’s met een uitkering en veel zzp’ers die matig verdienen.

Categorieën
De Politiek NLontwikkeld Home Werkend NL

Van Melkertbaan naar Werkbrigade blijft nepwerk

 

 

Kees Kraaijeveld (1971) schrijft sinds 2008 iedere week de economiecolumn in VN. Oude melkertbanen wijn in nieuwe werkbrigade zakken, het blijft nepwerk. VN 05-10-2016

 

 Mensen in de bijstand ‘activeren’ met een               doorstroombaan is en blijft zinloos                                                                                      

De nieuwe Melkertbaan heet werkbrigade. Prima experiment, maar verwacht niet dat het leidt tot reguliere banen. Het doel van activerend beleid is en moet altijd een échte baan zijn.

Nieuw in Amsterdam: de werkbrigade. Deze week zijn ze begonnen. De eerste 13 werkloze mannen, sommigen al vele jaren in de bijstand, gaan in de hoofdstad vuil opruimen, groen verzorgen, het verkeer regelen of gastheer spelen in een winkelcentrum. Als het aan SP-wethouder Arjan Vliegenthart ligt, heeft de gemeente Amsterdam over twee jaar 500 werkbrigadiers in dienst.