Categorieën
De sociale onderneming sociale economie

De sociale onderneming in Nederland

Kennis maken

Ik Cor van der Kaaij (1961) gedreven en gemotiveerde Procesbestuurder, Bedrijfsleider, Meedenker, Samenwerker, Ontwikkelaar, Organisator. Leef denk en werk al jaren vanuit de Wij gedachten. Was in een vorig leven bedrijfsleider en teeltmanager in de glastuinbouw in Nederland en een periode Agrocoach in Portugal. Sinds 2010 ook veel verschillende ervaringen opgedaan in de sociale werkvoorziening. Denk hierbij vooral aan begeleiden van mensen, werk organiseren en plannen.

Sinds 2003 op veel locaties met los contract gewerkt,  dan kom je steeds weer tot dezelfde conclusie, het moet anders. Voor iedereen duidelijk dat het sinds 2008 economisch moeizamer ging in Nederland. Wij was vaak niet het uitgangspunt merkte ik op mijn zwerftocht, overleven daar was iedereen mee bezig. Begrijp al die bedrijven en managers natuurlijk heel erg goed, totale loonkosten zijn hier veel te hoog.

Categorieën
De sociale onderneming NLontwikkeld Home sociale economie

De sociale onderneming en hun DNA

 

 

DNA

Dna van de sociale onderneming waar ondernemer(s) samen werken met een groep mede/samen-werkers. Zij zijn allemaal vanuit eigenaarschap zeer geïnspireerd, hebben natuurlijk een vast contract. Zij willen allemaal vanuit hun eigen taakomschrijving zorgen dat de organisatie en alle samenwerkers groeien, bloeien, ontwikkelen, geld verdienen en van toegevoegde waarde zijn voor de omgeving. Gewoon samen met elkaar mooie/zinnige dingen maken of doen. Een positieve benadering voor alle onderdelen in het maakproces. De kleine ecologische voetafdruk is een natuurlijk uitgangspunt. Grondstof zien ze niet als goedkoop afval zoals in de Take-Make-Waste economie. De directie en management zijn samenwerkers met de werkvloer, niet top-down maar samenwerken

 

Nieuw

De sociale onderneming is zeker niet nieuw maar een reactie op de tijdsgeest. In de jaren 60-80 van de vorige eeuw

Categorieën
De sociale onderneming NLontwikkeld Home sociale economie

MaatschapWij alle NLBurgers samen

 

 

Waarom maatschapWij

Nederland kan door maatschapwij mooier en beter! Onderwijs moet aansluiten op de eisen van de tijd, zorg moet veel meer maatwerk worden, de economie moet bijdragen aan een betere wereld in plaats van de planeet te verwoesten en de kloven in onze samenleving moeten kleiner worden, niet groter.

Er ligt geen blauwdruk klaar en naar anderen wijzen helpt niet. We moeten het zelf doen, samen.