Categorieën
NLontwikkeld Home Onderwijs

Het onderwijs vandaag is Guantanamo Bay mental torture

 

 

Mischa Verheijden content strateeg, in gesprek met Peter Hinssen. Voor het Belgische Bloovi via hun site 27-12-2016

 

Peter Hinssen: “Het onderwijs vandaag is Guantanamo Bay mental torture voor een tiener.”

 

Peter Hinssen noemt zichzelf een ‘technologist naturally high on change’. Hij kan enorm gepassioneerd vertellen over technologie: over hoe digitaal het nieuwe normaal is geworden, hoe technologie onze wereld herschept. Maar met dezelfde passie en urgentie spreekt hij over onderwijs. Na dit interview veranderde hij diezelfde avond het topic van zijn talk op het nexxworks Ignition Bootcamp, deelde er een persoonlijke zorg over het onderwijs en deed er een oproep: how are we going to rethink education?

Bij Bloovi zijn we eindeloos nieuwsgierig naar wat de toekomst brengt. Die toekomst zal radicaal anders zijn en nog radicaler anders zijn, dan we zelf beseffen.

Categorieën
NLontwikkeld Home Onderwijs

Claire Boonstra: Het huidige schoolsysteem is een rem op de vooruitgang’

 

 

Manon Stravens, journalist en schrijver. In het Financieel Dagblad verscheen onderstaand interview op 2016-08-20. Claire Boonstra nam afscheid van haar techbedrijf Layar om zich fulltime te kunnen wijden aan de strijd voor vernieuwing van het Nederlandse onderwijs.

 

Het zou zo fijn zijn als iedereen zodanig onderwijs zou krijgen dat hij zijn eigen grenzen kan verkennen. Misschien is dat in de toekomst ook nog wel te verwezenlijken als er meer inzicht komt in de menselijke geest.’

Dit waren de afsluitende zinnen van een opstel dat Claire Boonstra op 17-jarige leeftijd schreef in 1992. Ze kreeg er een 7,5 voor, en een wat zure reactie: ‘Een wat slappe conclusie, zo’n vrome wens gebaseerd op veel idealisme maar met weinig realiteitszin’, zo oordeelde haar docent.

Twintig jaar later, na een succesvolle loopbaan als zakenvrouw en ondernemer, pakte Boonstra haar puberwens weer op. Met de stichting Operation Education, die ze oprichtte in 2012, streeft ze naar een revolutie in het onderwijs.

Categorieën
Onderwijs

Basisonderwijs in Finland waarom anders

Basisonderwijs in Finland is structureel anders dan in Nederland. Kinderen leren zeker niet beter als ze van 8.45 tot 15.30 uur netjes in de schoolbank zitten. Ik kwam deze klik hier video tegen, die wil ik graag even delen. Cor van der Kaaij 2016-05-31