NLontwikkeld de filosofie

Nlontwikkeld-filosofie-Cor- van-der-Kaaij

(korte versie) De filosofie van NLonwikkeld.nl is 100% mijn filosofie. Ik Cor van der Kaaij (1961) geïnspireerd, Bedrijfsleider Werkleider Samenwerker Begeleider Meedenker Ontwikkelaar en Procesbegeleider. Woonachtig nu, als geboren en getogen Westlander, in het mooie Friese dorp Warns met mijn eeuwige geliefde.

Ik loop al jaren mee op deze planeet en heb veel zien veranderen. Jarenlang was welvaart het thema in Nederland, maar hoe is het nu met ons Welzijn vraag ik mij af. Kijken vanuit het nu maar zeker ook leren van het verleden is één van mijn uitgangspunten hier. Ik deel zinnige teksten die ik tegenkom op mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, heb zeker niet DE waarheid in pacht. Ik leer iedere dag en schrijf daar met enige regelmaat over, deel het hier en zet daar mijn naam onder.

NLontwikkeld heeft als basis gedachte: Wij burgers van Nederland. Wij zijn allemaal gelijk maar wel verschillend als mens.

Wij kunnen en mogen Nederland vorm geven, helpen ontwikkelen. Laten we dat dan ook doen door meer betrokken te zijn bij de samenleving, en duidelijk te laten weten waar wij voor staan. Van Nederland weer een beschaafde sociale samenleving maken, waar de burger en niet het geld, de bepalende factor is.

NLontwikkeld gaat niet klagen dat alles verkeerd gaat, dat doen er al veel te veel. Wij willen mensen inspireren zodat ze gaan zoeken om iets te kunnen bijdragen aan Nederland. Begrijpen ze dit dan gaan ze anders denken, praten en stemmen. De politiek zal uiteindelijk wel moeten volgen, zij scoren graag bij de kiezer.

Vroeger kwamen veel gedachten en plannen via de overheid, de oude structuur. De Nederlanders allemaal samen, ook wel de onderheid genoemd, gebruiken steeds meer social media om informatie te delen. NLontwikkeld is zo ontstaan, een hoofd vol gedachten en veel informatie via social media; burgers hebben een stem.

Het mooie van internet is dat je veel verschillende thema’s kunt behandelen. Via dit informatiekanaal laten wij de samenleving op democratische grondslag een nieuwe structuur ontwikkelen.

Bij NLontwikkeld is het sociaal-economische aspect vaak het vertrekpunt. Zo zijn er nog meer mensen die vanuit hun werk/hobby of inzicht een blogsite onderhouden. Zeker een verrijking voor Nederland, en de gehele wereld.

De grote mediabedrijven hebben vaak een financieel belang bij de keuze van het te delen nieuws. Zij moeten vaak helemaal of gedeeltelijk leven van reclame-inkomsten, dus wat deel je dan met je publiek. Online is er heel veel te vinden: van zinnig tot ziekelijk triest.

NLontwikkeld denkt vanuit de sociale-economie, volgens sommigen is dat een beetje eng. Alles in onze economie heeft uiteindelijk met geld te maken en hoe we dit verdelen, dus zeker niet eng. Hoe gaan wij de samenleving organiseren waar jij en je (klein)kinderen graag willen leven?

Op de site kun je onder Inhoud per thema alle bijdragen vinden. Denk hierbij aan thema’s als belasting op werk, bijna failliete banken, slaapverwekkende verkiezingsreclame, flexwerk of een vaste baan of het verouderde belastingstelsel. Hoe voelen de 17 miljoen mensen zich hier, wat is gezond voedsel, nieuwe democratie door DigiD gebruik. Regelmatig komen er nieuwe bijdragen via de site, dus blijf langskomen.

Het gaat bij NLontwikkeld altijd over mensen en het land waar wij samen in leven. Reken op korte termijn niet op de politiek, zij polderen en praten veel, maar inspireren en besluiten veel te weinig. In 2016 zijn er verschrikkelijk veel manieren om het beter te gaan doen. Wij willen mensen informeren en inspireren over nieuwe vormen van samen leven, deel en doe jij mee?

Privé ben ik sinds 2010 ongewenst flexwerker. Er zijn al jaren veel meer mensen dan banen dus circuleer ik tussen flexwerk en de ww. Wij leven in een weggooimaatschappij, Take-Make-Waste is al jaren ons consumptie patroon. Zo gaan we ook met de NL FlexBurgers als medewerker om, gebruik ze als het nodig is daarna glijden ze (vaak) vanzelf  weer de ww in. Dit laatste zegt niemand hardop, maar iedereen weet dit. Zou jij of je kinderen flexwerker willen zijn als medewerker? Het is duidelijk en heel begrijpelijk dat bedrijfsleven en medewerkers in de korte termijn overleving stand staan. De politiek zou dit moeten oppakken, maar doet wat knip en plak werk en slaapt verder. Door dit inzicht is nlontwikkeld.nl ook ontstaan.

Ik zoek een baan met toekomst. Natuurlijk een duurzame uitdaging vanuit de nlontwikkeld filosofie, NL en jouw bedrijf helpen ontwikkelen. Kijk eens rond in je netwerk en neem contact op via 0615499425, nlontwikkeld/contact of mijn privémail esvcvdk@gmail.com

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste bijdragen via de wekelijkse nieuwsbrief. Cor van der Kaaij 2016-10-09.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.