Wij inwoners van Nederland

17 miljoen mensen wonend in dit lage land aan zee. Samen in het land met de wolken, maar gaat het wel lekker zo. Onrustig kun je de stemming van Nederland in de zomer van 2016 het best omschrijven. Na jaren van economische tegenvallers nu toenemende spanningen. Werk en inkomen zijn een thema, velen hebben hier mee te maken. Terroristische aanslagen die maar door gaan en vreemde politieke ontwikkelingen na Brexit UK en stemmend USA.

Hoe gaan wij daar mee om, kunnen wij deze ontwikkelingen plaatsen. Het is heel duidelijk het economische nog niet goed gaat in ons werelddeel, met alle gevolgen van dien. Nog te veel mensen zonder werk. Krijgen meestal WW gelukkig, dat is wel weer erg duur voor NL. Het steeds meer op flexibele flex/uitzendkrachten draaiend bedrijfsleven is niet goed voor de burger. Bedrijvend Nederland is bezig om te overleven heel begrijpelijk. Dat de Flexer zich hier vaak een goedkoop en bruikbaar glijmiddel voelt is voor velen niet belangrijk. Bij de werkende onder ons neemt de druk en de stress toe. Meer presteren in korte tijd voor een hogere productie.

Terrorisme is van alle tijden, de terrorist noemt zich namelijk vrijheidsstrijder. Hoe wij op zijn/haar acties reageren heeft te maken met waar wij staan qua denken. In deze tijden zijn het vaak door IS geïnspireerde moslims. Volledig doorgedraaid en denken dat ze uit de naam van Allah alles mogen doen. Triest en heel fout natuurlijk, ook volgens veel van hun geloofsgenoten. De kans dat jij persoonlijk en fysiek slachtoffer gaat worden is heel klein dus vrees niet.

Veel mensen voelen zich door regerend Den Haag niet begrepen. Europa is ver weg en Brussel is helemaal niet in ons geïnteresseerd hoor je vaak. De politiek denkt vooral korte termijn blijkt in de praktijk. Niet goed voor Nederland en Europa, maar wij stemmen steeds meer emotioneel op het mooiste verhaal. Begrijp jij dat, daarom aan jou de vraag: hoe ga jij het anders doen

Politiek in het buitenland denk aan Brexit, eigenlijk weet niemand nog wat er gaat gebeuren. Velen denken de waarheid in pacht te hebben maar dit is nog nooit gebeurd. Laat het los we zien wel. Soap in de USA politiek, gaat zeker wel ergens over. De uitkomst is nu nog onzeker en gaat vooral over de keuze en bewustzijn van de Amerikaan. Wat er ook uitkomt, laat het los, over 4 jaar zijn er weer verkiezingen.

In Nederland zijn er nog wel een paar puntjes, het zorgstelsel moet heel erg anders. Pensioenen moeten worden veilig gesteld voor nu en later. Geldcreatie, hoogste tijd om dat netjes te gaan regelen. En wij moeten het gehele belastingstelsel aanpassen naar deze tijd, duurzaam/sociaal/groen. Werk is nu veel te zwaar belast, zeker de eerste belastingschijf. Vervuiling is nog vaak goedkoop, dus gaat gewoon door. Daar kunnen we nog wel even over in gesprek.

Volgens mij het belangrijkste thema voor Nederland dat we gaan samenwerken, bouwen en onderhouden. WIJ zijn allemaal inwoners van dit land opleiding/huidskleur/geloof/werk/sociale klasse mogen nooit een belemmering zijn. Iedereen is gelijk vanuit zijn/haar mogelijkheid. Wij hebben verbinders nodig en verbindende thema’s. Samenwerken werkt stimulerend voor heel Nederland. Via het www is veel te vinden en ontdekken tegenwoordig, maar ook tijdens je werk is veel mogelijk. De huidige onrust is wel duidelijk maar is ook te duiden. Door de jaren heen zijn wij steeds meer van elkaar vervreemd geraakt. Sociaal gingen wij steeds meer met ons soort mensen om. Denk hierbij vanuit opleiding, werk, social economische achtergrond, religie enz enz.

Mieke van Stigt, Socioloog en pedagoog schreef recentelijk een heel goed stuk over Nederland 2016.

Samenwerken en ontwikkelen is onze enige optie als we vreedzaam willen samenleven. Voor velen misschien een vreemde ontwikkeling na de jaren 90 van de vorige eeuw. Het ikke ikke bewustzijn werd tot grote hoogte gestimuleerd. In die dagen begrepen we nog niet dat er naast winnaars ook verliezers zouden zijn. Steeds meer mensen erkennen nu dat winst en verlies een dunne lijn is. Winnen kost veel verliezen nog meer, dus moet het anders. Hierbij aan jou de vraag, wat wil je en wat ga je doen. Overdenk al deze opmerkingen en je zult vanzelf, nu of in de toekomst, gaan ervaren wat jouw mogelijkheden zijn. Denk en handel vanuit je kracht dan gaan er mooie dingen gebeuren.

Wees je bewust dat jij al de informatie die je hier kunt vinden kan delen in jouw omgeving. Spreek hier over en deel het in je netwerk en social media. Jij kunt jouw omgeving helpen ontwikkelen ze informeren en laten nadenken over thema’s die ze niet iedere dag via de radio/tv/krant meekrijgen. Deze teksten mag je delen natuurlijk zet nlontwikkeld.nl er wel bij Cor van der Kaaij 2016-08-06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.