Duurzaamheid heel normaal in jouw gezin

 

Duurzaamheid heel normaal in jouw gezin. Laten we eerlijk zijn vanaf je geboorte groei jij op in Duurzaamheid. Je ouders, broers en zussen willen niet anders. Lukt niet altijd dat is duidelijk maar de intentie is er. Geboren en woonachtig in Nederland is ook niet echt een straf, ondanks dat er heel veel anders moet. Vergelijk de leefomstandigheden hier maar eens met landen uit de verschillende werelddelen

Duurzaamheid is een onduidelijk begrip geworden in Nederland. Wat is duurzaamheid en wat niet, waarom niet. Duurzaamheid is niet anders dan uit respect, liefde goed omgaan met de mensen om je heen. Zo begint het allemaal in jouw leven dit is de basis van Duurzaamheid. In het eigen gezin is dat voor veel mensen gelukkig heel normaal. Als we opgroeien, komen we verder dan de huiselijke omgeving, onze wereld wordt groter. Je eerste stappen bij de crèche of opvang en daarna groep één op school. Jullie gaan daar natuurlijk meestal liefdevol met elkaar om, soms ook even niet. En zo gaat het leven door totdat je na een lange opleiding je eerste baan krijgt.

Daar blijkt dat jezelf profileren beter zijn dan je collega’s soms heel interessant is. En zo kom je in de grote mensen wereld terecht waar sommige collega’s ikke ikke veel interessanter vinden dan jij, wij of het bedrijf. Dat mensen hun werk goed willen doen, of heel goed is geen probleem. Het is pas een probleem als dit ten koste gaat van een collega en dus ook van het bedrijf. Vreemde stelling volgens sommige maar scoren ten koste van collega’s komt heel vaak voor. Het is duidelijk dat dit niets met Duurzaamheid, voor het bedrijf en collega’s te maken heeft. Scoren doe je met het gehele team, iedere voetballer/teamsporter weet dit. Duurzaam scoren en kampioen worden, iedereen deelt in het succes en is blij.

Is het jou ook wel eens opgevallen dat er veel van die niet zo sympathieke en ook erg ikke ikke  collega’s ook kinderen hebben. Thuis zijn ze uit liefde voor partner en kids de duurzame liefdevolle ouder. Je moet al de verhalen eens horen over hun succesgezin. In de werksituatie gewoon helemaal niet zo prettig en respectvol.

Het is toch wel vreemd dat wij mensen zo van karakterrol kunnen wisselen als dat uitkomt. Vraag is eigenlijk of veel van deze mensen dit zelf ook wel doorhebben. Hoe bewust staat iedereen in het leven op dit gebied. De niet zo prettige collega wil misschien gewoon heel snel promotie maken, meer verdienen. In een groot deel van de huidige bedrijfscultuur is zijn prestatiedrang zeer gewenst. Werk is werk privé doe je thuis maar is een vaak gehoorde kreet.

Duurzaam denken en er naar handelen is misschien wel eens moeilijk maar wat willen wij eigenlijk in Nederland. Gaan we door om in het werk en privé een totaal verschillend persoon te zijn. Natuurlijk is presteren op de werkvloer goed, maar er zijn grenzen. Bedrijven waar de ikke ikke mensen met narcistische trekjes boven gemiddeld goed scoren hebben een groot probleem. Naast de scorende ikke ikke collega werken de mensen die minder, kunnen of willen, scoren. Misschien een tip om met deze collega’s in gesprek te gaan over hun werkinspiratie, dat is nog eens Duurzaamheid voor het bedrijf en de collega’s.

Duurzaamheid een veel gebruikt begrip de laatste jaren als het gaat over milieu. Het is volledig duidelijk dat wij in de toekomst volledig op de groene energie moeten overstappen. Bewuster kijken naar ons eten, meer biologische zodat we minder chemische toevoegingen binnenkrijgen. Minder vlees eten, 2 keer per week is voor de meeste mensen meer dan voldoende, vlees productie kost verschrikkelijk veel energie. Statiegeld op plasticflessen houden om het recycleproces kwalitatief op niveau te houden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Jij wist dat natuurlijk al dus hebben we hier de Duurzaamheid basis ingangspunten besproken

Wees je bewust dat jij al de informatie die je hier kunt vinden kan delen in jouw omgeving. Spreek hier over en deel het in je netwerk en social media. Jij kunt jouw omgeving helpen ontwikkelen ze informeren en laten nadenken over thema’s die ze niet iedere dag via de radio/tv/krant meekrijgen. Deze teksten mag je delen natuurlijk zet nlontwikkeld.nl er wel bij Cor van der Kaaij 2016-08-18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.