Wij Nederland, Wij gaan samen door.

Wij Nederland nlontwikkeld.nl

              Wij Nederland, Wij gaan samen door.

 

Hoogste tijd dat Wij zelf het heft in handen nemen en dat moeten Wij vooral samen doen. Denk eens aan je kinderen en kleinkinderen, wil jij dat ze hier zo opgroeien tot volwassen mensen. Als jij je hier niet goed voelt moet dat voor hun lange termijn niet echt een prettige plek zijn.

Samen zorgen dat Nederland een socialer mooier prettiger land gaat worden, waar Wij allemaal weer mee mogen doen. Waar zorg, onderwijs, de AOW, cultuur, werk, milieu niet allemaal zo goedkoop en economisch mogelijk moeten worden weggezet. Waar belastingdruk en de wetgeving gewoon eerlijk naar vermogen is, en de politiek aan de burger denkt en niet vanuit partij particratie.

Wat is eigenlijk de definitie van economisch in een land waar WIJ het uitgangspunt is.

Verwacht niet dat vanuit de traditionele politiek, bedrijfsleven de noodzakelijke verandering zal komen. Hier gaat het ondanks soms echt wel goede intenties vooral om het belang en behoud van de partij en bedrijf. Begrijpelijk natuurlijk want bedenk eens zou jij als manager jezelf wegbezuinigen. Deze mensen willen wel meedenken maar vooral om de eigen belangen veilig te stellen, beetje kantelen beetje toch nog maar niet kantelen.

Nederland is een verschrikkelijk rijk land, iedereen kan hier prettig leven. Niet allemaal met een salaris van 5000 € netto per maand. Verschil mag er zijn maar er is nu veel te veel, gevreesde, verborgen, zichtbare, onrust en armoede.

Wij gaan denken in oplossingen voor NL, iedereen zal zijn of haar netwerk bewust moeten gaan maken. Er is een groep die zeker wil meedenken en meedoen. Deze mensen werden zich al eerder steeds meer bewust van de situatie in NL en dachten al over oplossingen na.

Wees jij je vooraf bewust dat Wij mensen voor ruim 90% op de automatische piloot leven, dus zo ook (aangeleerd) denken. Je zult mensen uit hun comfortzone moeten halen, niet altijd even makkelijk, lukt ook niet altijd. Wij kunnen ze hoogstens een spiegel voorhouden, zodat ze wakker kunnen gaan worden.

Als Burger alleen kun je, kleine zinvolle stappen kan zetten privé en in je werkomgeving. Wil je grotere stappen gaan zetten dan moet dat samen met anderen. Wil je hele grote stappen gaan zetten dan moet dat met heel veel anderen. Waarom zou dat niet mogelijk zijn, denk groot en ga aan de slag.

Wees je heel erg bewust dat openheid, duidelijkheid en eerlijke communicatie heel belangrijk zijn. Probeer niemand voor jouw karretje te spannen, dat gaat uiteindelijk tegen je werken. Wij kunnen alleen goed functioneren door positief te zijn richting onze naaste, samenwerken vanuit de Wij is de enige optie.

Ga naar de NLontwikkeld/meedenkers zoek en lees wat rond maar er is veel meer. Bedenk wel dat je dit niet volgzaam moet volgen maar jouw eigen idee moet gaan uitwerken. Dat is waarschijnlijk een geniaal idee.

Gebruik je netwerk en alle vormen van social media van jouw keuze, wees eerlijk open en duidelijk.

Er is één heel groot probleem in NL en dat is het totaal verouderde belasting systeem. Komt uit de vorige eeuw en is zeker niet in staat om de huidige sociaal-economische omstandigheden sinds 2008 eerlijk te verwerken. Lees keeskraaijeveld in zijn VN column van 23-09-2016  

Wij horen graag van je en zullen proberen te helpen en ondersteunen, zeker via social media. Er zijn steeds meer netwerken die elkaar ondersteunen en inspireren

Deel 1 van Wij Nederland, in de Particratie Democratie

Dit is deel 2 van Wij Nederland.

 

Wees je bewust dat jij al de informatie die je hier kunt vinden kan delen in jouw omgeving. Spreek hier over en deel het in je netwerk en social media. Jij kunt jouw omgeving helpen ontwikkelen ze informeren en laten nadenken over thema’s die ze niet iedere dag via de radio/tv/krant meekrijgen. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste bijdragen bij NLontwikkeld. Vul je gegevens in voor de wekelijkse nieuwsbrief.  Deze teksten mag je delen natuurlijk zet nlontwikkeld.nl er wel bij Cor van der Kaaij 2016-12-16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.