NL ontwikkelt, gedachten en inspiratie

Nederland september 2016: De stand van de samenleving, 3

 

NL een onrustig land waar veel gebeurt en oude vertrouwde structuren steeds minder lijken te werken. Zoals in de vorige 2 bijdragen over de stand van de samenleving duidelijk werd, zitten veel burgers maar ook bedrijven en politiek nog in de oude structuur. De traditie die wij na de 2e wereldoorlog hebben ontwikkelt. Er is een groot verschil met 2016 nu en 1976, wij gebruiken computers. Bedenk voor wie dat nog weet of kan weten hoe het leven in 1976 was. Maar NL ontwikkelt door.

De wereld van 2016 onze computerwereld, we maken er allemaal dagelijks gebruik van en worden er door aangestuurd. Door de invoering van de computer zijn er veel processen veel makkelijker geworden. Wie schrijft er nog een brief, betaald nog rekeningen met een bankcheque, we sms’en en appen de hele dag. 

Social media is ook een ontwikkeling door de komst van de computer en het internet. Vaak gebruikt om gezellig contact te houden met familie en vrienden. Social media hebben in toenemende mate ook een heel andere functie, het ontwikkelen van nieuwe structuren. Nu kunnen mensen heel snel informatie vinden en uitwisselen met gelijkgestemden.

Het thema kan hockey of de kinderen zijn maar ook duurzaamheid, economie, de maatschappij. Zoek hiervoor maar eens via groepen van Facebook, Twitter, Instagram maar ook LinkedIn werkt heel goed. Deze site NLontwikkeld.nl is ook een gevolg van de nieuwe structuur, en probeert informatie te delen en mensen nieuwsgierig te maken. Wat jij daarna met die informatie wil kan of moet doen is volledig je eigen keuze en verantwoordelijkheid.

Is het dan alleen maar leuk, fijn en mooi door de komst van computer en internet? Nee, zoals altijd heeft een nieuwe ontwikkeling niet alleen maar voordelen. Veel werk is vergeleken met 1976 door de computer weg geautomatiseerd, is niet altijd een drama het was misschien wel saai werk. Wij leven in een snellere wereld door computer en internet, maar wel een wereld van verschillende snelheden.

Techniek en bedrijfsleven gaan in een veel hogere versnelling dan de politiek en burgers in Nederland. Daar zit ook een bron van de onrust de politiek praat en poldert maar faciliteert veel te weinig. Den Haag staat tot maart 2017 in de verkiezingsmodus, dus slaapt.

Wij burgers van Nederland gaan dus zelf in actie komen. Denk niet ik ga stemmen voor de 2e kamer verkiezingen in maart 2017 en dat is het wel. Natuurlijk nuttig maar niet meer dan een druppeltje in de grote oceaan. Ga aan de slag via internet en social media en geef de nieuwe NL structuur mede vorm.

Zoek via Google naar de thema’s die jouw bezig houden. Bovenaan deze site kom je onder het uitklapmenu Inhoud ook verschillende onderwerpen tegen. Laat je informeren, inspireren door het www deel deze kennis in jouw netwerk. Vele druppels samen zorgen dat de samenleving een nieuwe structuur krijgt. Reken niet snel op groot succes, NL doorontwikkelen gaat traag in een democratie. Daarom is jouw bijdrage wel heel erg gewenst, er klagen al zo veel mensen. Ga vanuit je motivatie aan de slag, wees er trots op en deel het.

Nieuwsgierig naar de huidige ontwikkelingen klik maar eens naar De correspondent.nl en Follow the Money zo zijn er nog veel meer. De mensen achter Basisinkomen2018 en Onsgeld hebben met hun initiatieven de 2e kamer zelf al in actie gekregen. Kijk ook eens bij Laat bloeien en Welvaart voor iedereen. Wil je al deze mooie gedachten in daden omzetten start een social-enterprise. De buurt heeft toekomst, de buurt waar jij woont,  start samen een Deeleconomie.    Auto/voedsel/menskracht/spullen/verblijf delen of samen gebruiken er is veel mogelijk. Misschien heb jij wel heel andere ideeën, zijn deze teksten voor jou heel duidelijk en herkenbaar. Ga je eigen weg, volg je hart, voor heel Nederland.

Nederland september 2016: De stand van de samenleving

.- Deel 1 NL een onrustig land met zoekende Leiders

.- Deel 2 NL een onrustig land met zoekende Landgenoten

.- Dit is deel 3

 

Wees je bewust dat jij al de informatie die je hier kunt vinden kan delen in jouw omgeving. Spreek hier over en deel het in je netwerk en social media. Jij kunt jouw omgeving helpen ontwikkelen ze informeren en laten nadenken over thema’s die ze niet iedere dag via de radio/tv/krant meekrijgen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste bijdragen via NLontwikkeld, meld je hier boven op de site aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Deze teksten mag je delen natuurlijk zet nlontwikkeld.nl er wel bij Cor van der Kaaij 2016-09-13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.