Marcel Messing onafhankelijk denker en filosoof

Marcel Messing onafhankelijk denker danser en filosoof

Marcel Messing onafhankelijk denker danser en filosoof is volgens velen een beetje een vreemde en aparte man, maar wie is er gewoon. De wereld verandert en ontwikkeld zich heel snel en of het nu overal de goede kant op gaat is niet met zekerheid te zeggen. Marcel Messing heeft daar als onafhankelijk denker danser en filosoof natuurlijk ook zijn eigen gedachten over, hij deelt die graag. Hier zijn inspirerende bijdrage op 9 mei 2016 Technische Universiteit, Studium Generale, Delft.

Marcel heeft de intentie de fakkel van het licht brandend te houden, in de hoop dat velen, zoals de Boeddha eens zei, ‘in staat zullen zijn met het vlot

van inzicht de rivier van veranderingen over te steken en veilig aan de overkant te komen’. De ‘overkant’ is hier symbool van het onveranderlijke in de wereld van het veranderlijke, van innerlijke vrede in een wereld vol geweld.

Intense energieën doordringen het aardeveld. De tijd spitst zich toe. De roep van de ‘bruidegom’ klinkt steeds krachtiger en nodigt ‘de verloren zoon’ uit naar huis te gaan. Op de golfslag der verandering het onveranderlijke zoeken, de ene, kostbare parel opvissen uit de zee van het onbewuste, dát is de mogelijkheid die ons geboden wordt. Nieuwe perspectieven bieden zich aan wanneer oude hun vervulling hebben gekregen. De stroom van het leven neemt degenen die ervoor openstaan mee naar die plek waar nieuw zaad van inzicht de beste mogelijkheden heeft om te ontkiemen.

In de komende jaren zal er een groot appèl worden gedaan op de kracht van onze ziel en onze geest. Daarom is het belangrijk voldoende ‘olie’ (zielenkracht) in de ‘lamp’ (ons lichaam) te hebben.

Marcel Messing (Den Haag,1945) studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van deBibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana.

Als spreker in binnen- en buitenland staat hij bekend om zijn synthese van oosterse en westerse wijsheid. Hierbij verbindt hij de diepere inzichten van de esoterie met wetenschap, religie, kunst en poëzie. Van 1991 tot 2001 woonde hij in de Franse Pyreneeën (Ariège), waar hij onderzoek deed naar de geschiedenis van de katharen, excursies begeleidde en verdiepingsweken gaf.

Na zich een aantal jaren grondig verdiept te hebben in de verborgen krachten achter het wereldtoneel, begon hij in te zien dat de (spirituele) evolutie van de mens ernstig wordt bedreigd. Als gevolg daarvan schreef hij in 2006 het boek Worden Wij Wakker? Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. De daarop volgende DVD ‘Wij Worden Wakker’ is inmiddels in acht talen vertaald. In 2009 kreeg hij de ‘Frontier Award’, die hij als een erkenning ziet voor de werkzaamheden van de werkgroep WijWordenWakker, die o.a. aan de basis heeft gestaan van www.wijwordenwakker.org.

Als voorzitter van Stichting Lindenhof is hij zo’n 20 jaar betrokken bij ontwikkelingsprojecten, speciaal voor kinderen (voeding, kleding, onderwijs en scholenbouw). Begonnen in India en voortgezet in Polen, Nepal en Afrika (Kenia en Oeganda).                                                         Veel van de bovenstaande teksten komen van zijn site.                                 Cor van der Kaaij 2016-06-27

 

3 reacties

  1. Wat leven wij toch in een prachtig land waar je als droeftoeter, totaalidioot, fraudeur, fantast, oplichter, massa-mongool , patiënt en complete l. de behanger het etiket: filosoof en onafhankelijk denker opgeplakt kan krijgen. Fantastiesch!! Er zijn landen waar je voor minder levenslang het gesticht in wordt gesoddeflakkert. Heerlijk!

    Fijne dag allemaal.

    1. wat een prachtig land dat je zomaar zo dom en onbeschoft iemand kunt beledigen…
      eerst de man dan de bal… geen inhoudelijk argument is nodig kennelijk; in het voetbal krijg je daar tenminste nog de gele kaart voor. vrijheid van meningsuiting: ‘elk voordeel heb zn nadeel’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.